Reinhold Voll biorezonancia háttere

Komplementer orvoslás, elektro-akupunktúra, – EA – diagnosztika és terápia – Dr. Csiszár Róbert

A Magyar Tudományos Akadémia Orvosi Bizottságának 1998-as állásfoglalása szerint a hagyományos kínai orvoslás, az akupunktúra és az azt terápiásan alkalmazó és vizsgáló egyéb eljárások a természetgyógyászati diszciplinák 1. csoportjába, vagyis a tudományosan bizonyított és hivatalosan elfogadott kategóriába tartoznak.

Az elektro-akupunktúrás technika (biorezonancia) az élő szervezet elektromos potenciálját mérve nyújt segítséget a orvosnak a megfelelő diagnózis felállításában és a terápiában.

Ezek az eljárások energetikai megközelítésben szemlélik a szervezetet. Ezzel egy új diagnosztikai lehetőséget nyújtanak az orvoslás számára, alapját képezik az un. funkcionális orvoslásnak. (Voll, Pischinger)

A funkcionális orvoslás a klinikai fázist megelőzően is képes kimutatni bizonyos elváltozásokat a tünetek megjelenése előtti időszakban. Ez komoly jelentőséggel bír a prevenció területén is.

Voll biorezonancia

Reinhold Voll biorezonanciaReinhold Voll plochingeni orvos az ötvenes-hatvanas években több, mint négyezer betegen végzett kísérletsorozatának eredményeként bizonyította az akupunktúrás pontok és a csatornahálózat meglétét, a pontok elektromos tulajdonságainak különbözőségét a környező bőrfelületektől és új energetikai csatornákat fedezett fel.

Kutatásaival hidat vert a keleti és a nyugati medicina eltérő diagnosztikai és terápiás módszerei között.

Voll és munkacsoportja fedezte fel hogy ha a páciens és a mérőműszer alkotta mérőkörbe valamilyen gyógyszert tartalmazó kémcsövet helyezünk, a mért értékek megváltoznak. (Ez lehetővé teszi, hogy a különböző gyógytermékeknek az adott szervre gyakorolt hatását mérni tudjuk.)

A Voll-féle elektro-akupunktúra (EAV) a meghatározott akupunktúrás pontokon történő ingeráram mérésen alapul. Ez a módszer a megfelelő szerv működési állapotára enged következtetni.

Az 50 és 60 skálaosztás közötti tartomány az ahhoz tartozó szervrendszer jó szabályozó képességére utal. 50 alatti értéknél a degeneratív folyamat gyanúja merül fel, a 60 feletti értékek a gyulladásos, allergiás, vagy toxikus szöveti elváltozásokat jelzik.

Mutasd meg másoknak is...