Ételallergia-, intoleranciamérés
A lakosság 70 %-a szenved valamilyen emésztési problémában, melynek oka ételallergia lehet.
Sok emberben nem is tudatosul, hogy ezek a mindennapi kellemetlenségek az étkezésük következménye. Ezektől a néha apróbb, néha nagyobb kellemetlenségektől és érzésektől viszont meg lehet szabadulni. Ehhez először ki kell deríteni az okokat.
Ételallergia vagy étel intolerancia?
Amikor ételallergiáról beszélünk, akkor arról van szó, hogy bizonyos ételek fogyasztása azonnali reakciót vált ki. Ez lehet bőrviszketés, kiütések, ödéma, fulladás, stb.
Az étel intolerancia felismerése sokkal nehezebb, hiszen a reakciók nem azonnal és nem olyan heves tünetekkel jelentkeznek, mint az allergia esetében. Sok esetben napok telnek el az étel fogyasztása és bizonyos tünetek megjelenése között.
Az is előfordulhat , hogy valakinél a tünetek évek óta fennállnak (pl. székrekedés, hasmenés, puffadás, stb.) csak nem gondol arra, hogy mindez valamilyen élelmiszer rendszeres fogyasztásának köszönhető, tehát ételallergia.
Leggyakoribb a tejre és búzára való érzékenység, de számos fűszer, gyümölcs is kiválthat tüneteket.
Az élelmiszereken kívül vegyi anyagokat, fémeket, stb. is ki lehet mérni, de ellenőrizhetőek a paciens által hozott vegyszerek, kozmetikumok is.
A mérés Voll biorezonancia mérőműszerrel, egy 60 db-os anyagteszttel történik. Az alapmérés kb. fél órát vesz igénybe. Önállóan is elvégezhető, de a teljes állapotfelméréssel – de legalább az emésztőszervek vizsgálatával – együtt érdemes megcsinálni, hiszen akkor látjuk a gyomor és a belek állapotát is.
A teszt elvégzése után táplálkozási tanácsot adunk, szükség esetén pedig kiegészítő hatóanyagokat javasolunk a minél gyorsabb regenerálódás érdekében.